Hapet Thirrja për Bursa në Programin Erasmus+ në Umeå University në Suedi

Hapet Thirrja për Bursa në Programin Erasmus+ në Umeå University në Suedi

22 mars @ 10:14
 

Universiteti i Prishtinës ‘’Hasan Prishtina’’ hap thirrjen për aplikim për bursa për mobilitete në Universitetin Umeå në Suedi në kuadër të programit Erasmus + Mobility të Komisionit Europian.

Llojet e mobilitetit përfshijnë:
•    Shkëmbimin e studentëve për studime Master dhe Doktoratë;

Nivelet e mobilitetit për studentët:
•    Master: Studentët duhet të jenë të regjistruar në studimet Master në Universitetin e Prishtinës ‘’Hasan Prishtina’’, në programe të ngjashme për të cilat aplikoni. Të drejtë aplikimi kanë studentët të cilët kanë të përfunduar të paktë një semestër)
•    Doktoratë: Studentët duhet të jenë të regjistruar në një program studimi PhD në Universitetin e Prishtinës ‘’Hasan Prishtina’’, në programe të ngjashme për të cilat aplikoni. Të drejtë aplikimi kanë vetëm studentët të cilët të paktën kanë të përfunduar një semestër).


Bursat përfshijnë:
•    Kompensimin 850 EUR në muaj për studentët;
•    Kostot e udhëtimit (në varësi të distancës midis universitetit pritës dhe atij të origjinës)
Për të përcaktuar distancën ju lutem referohuni
http://ec.europa.eu/programmes/erasmus-plus/tools/distance_en.htm

Kohëzgjatja e bursave:
•    Master dhe Doktoratë (në kohëzgjatje prej 5 deri në 10 muaj)

Për programet e studimit dhe kurset të ofruara në Universitetin Umeå, Suedi ju lutem vizitoni uebfaqen zyrtare, si më poshtë: http://www.student.umu.se/english/during-your-studies/your-continued-studies/courselist
Studentët duhet të kryejnë shkëmbimin në Semestrin Vjeshtor 2017: (28.08.2017 – 14.01.2018) 
Dokumentet e nevojshme për aplikim për studentët për nivelin  Master dhe Doktoratë janë:
-    Vërtetim studenti (i lëshuar nga fakulteti juaj që konfirmon nivelin tuaj dhe vitin e studimit gjatë këtij viti akademik) ;
-    Certifikata e notave/Transkripta
-    Certifikata e gjuhës angleze (Niveli minimal i gjuhës angleze B2)
-    Një letër motivimi (në gjuhën angleze).
-    CV (në gjuhën angleze)
-    Kopja e Pasaportës (faqja që përmban emrin tuaj, foton dhe të dhënat personale) ose Letërnjoftimit

Afati për aplikim është deri më 1 prill 2017

Dokumentet me titull "Universiteti Umeå në Suedi" duhet të dërgohen të skanuara tek: [email protected], [email protected] .
Luteni që të gjitha dokumentet t’i dërgoni të bashkangjitura në një e-mail.
Vetëm dokumentet e kompletuara do të merren në konsideratë.
Për më shumë informata rreth bursave mund të na kontaktoni në e-mail ose të na vizitoni në: Zyra për Marrëdhënie me Jashtë, Biblioteka Universitare, Rr. Eqrem Çabej, Prishtinë.

 
 

Share This Page

 
 
 
 
 

Kalendari

  «shtator»
  MaEnPrShDi
  31123456
  78910111213
  14151617181920
  21222324252627
  2829301234
  567891011