Fidan Svarca (Udheheqes)
[email protected]
Homepage: www.oesterreich-bibliotheken.at
Tel.: 00377 45 273 518 (celular)
Tel.: +38 1 38/222 970 130 (fiks)

Studente Ganimete Berisha (bibliotekare)
[email protected]Telefon: 00377 45 273 518 (celular)
0038 1 38/222 970 130 (fiks))
Përshkrim i shkurtër:
Biblioteka Austriake Prishtinë u përurua më 28. Prill 2000 dhe u zhvendos në vitin 2009 në objektin e ri . Bëhet fjalë për një bibliotekë në të cilen mund të huazohen librat,të mësohet dhe të hulumtohet, e cila është e vendosur në Fakultetin Filologjik të Universitetit të Prishtinës “Hasan Prishtina”. Ajo aktualisht ka një rezervë prej rreth 4400 libra që janë të regjistruara në mënyrë elektronike . Pikat kryesore në koleksionet e tyre kanë të bëjnë me letërsinë austriake ose gjermanofolëse, histori, letërsi dhe gjuhësi , dhe veprat letrare të Studimeve të kultures Austriake . Përveç kësaj , biblioteka ka një numër të gjerë për filmin austriak të cilët i përkasin zhandrrit artistik, dokumentar dhe letrar. Biblioteka është e hapur për të gjithë studentët e Universitetit të Prishtinës , si dhe për publikun e interesuar. Zyrtarët e Bibliotekës Austriake janë zyrtar te Administrates Qendrore të Universitetit të Prishtinës. Biblioteka Austriake në Prishtinë mbikqyret lokalisht nga Ambasada e Austrisë në Prishtinë . Trajnimi i mbikqyrësve të kesaj biblioteke bëhet në Austri përmes qendrës së Akademisë shtetrore në bashkpunim me vendet verilindore.

Orari i punës :

E Hënë - Premte
Prej orës 8:00-16:00


Kurzdarstellung:
Die Österreich-Bibliothek Pristina wurde am 28. April 2000 eröffnet und ist im Jahre 2009 in neue Räumlichkeiten umgezogen. Es handelt sich um eine Leih- und Lernbibliothek, die in der Philologischen Fakultät der Universität Pristina untergebracht ist. Sie verfügt derzeit über einen Bestand von rund 4400 Büchern, die elektronisch erfasst sind. Inhaltliche Schwerpunkte in ihren Beständen beziehen sich auf österreichische Literatur und Geschichte, literatur- und sprachwissenschaftliche Werke sowie Literatur zur österreichischen Landeskunde. Zudem verfügt die Bibliothek über eine umfangreiche Filmothek zum österreichischen Film und über literarische Hörspiele. Die Bibliothek ist sowohl für Studierende der Universität Pristina wie auch für die interessierte Öffentlichkeit zugänglich. Die Österreich-Bibliothek Pristina wird vor Ort von der Österreichischen Botschaft Pristina betreut. Die Fortbildung der BibliotheksbetreuerInnen erfolgt in Österreich durch das Zentrum Ost-/Südosteuropa an der NÖ-Landesakademie.

Öffnungszeiten:

Mo. - Fr.
08:00 - 16:00 Uhr